Par to vai receptē ir jāiekļauj sīpoli vai nē - nereti izceļas strīdi :). Lai gan lielākā daļa to pazīst kā brokastu ēdienu, to droši var gatavot arī vakariņās.
Ikreiz, kad tiek uzdots jautājums “Ko es šodien gatavošu?”, šī būs jauna, turklāt, ekonomiska opcija gandrīz katrai dzīves situācijai.
Kāpēc gan neizbaudīt turku brokastis savās mājās, izmēģinot mūsu gardo turku menemen recepti. Neaizmirstiet brokastīs pagatavot arī turku tēju!
Sastāvdaļas
- 2 ēdamkarotes eļļas
- 1 sīpols, sagriezts kubiņos
- 3 mazi zaļie pipari, sagriezti kubiņos
- 3 tomāti, nomizoti un sagriezti kubiņos
- ½ tējkarotes sāls
- 3 olas
- Pannā uzkarsē eļļu un pievieno kubiņos sagrieztu sīpolu un papriku.
- Cep, līdz sīpols ir mīksts un caurspīdīgs.
- Pievienojiet tomātus.
- Pārklājiet pannu ar vāku un atstājiet, līdz tomāti ir mīksti un gatavi.
- Iesitiet olas atsevišķā bļodā un nedaudz sakuliet.
- Pievienojiet tās pannā ar sacopto tomātu maisījumu.
- Pievienojiet sāli un citas garšvielas – ja vēlaties pikantu, pievienojiet dažas sarkano piparu pārslas.
- Samaisiet olas ar tomātu un piparu maisījumu, līdz olas ir gatavas.
- Pēc izvēles variet pāri pārkaisīt arī sarīvētu sieru.