Tradicionālā turku tomātu zupa "Corba"

turku tomatu zupaZupas vienmēr lieliski iederas katrā ēdienkartē, kā arī tās ir veselīgas. Šodien piedāvājam Jums vienkāršu un tradicionālu turku tomātu zupu. Jāpiebilst, ka šī zupa ir viegla un drīzāk iederas vasaras ēdienkartē. To ir iespējams pasniegt gluži tāpat kā gaspačo, proti - aukstu vai istabas temperatūrā. Lai padarītu zupu sātīgāku, var sasmalcināt un pievienot zupai nedaudz novārītu vistu.

Turku tomātu zupas sastāvdaļas:

  • 1 kg tomātu (apmēram 7-8 vidēja izmēra tomāti)
  • 1 sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas,
  • Svaigi malti melnie pipari un sāls garšai
  • Svaigas bazilika lapas
  • 1 ēdamkarote miltu, 3 glāzes ūdens (vai vistas vai dārzeņu buljona)

Pagatavošana:

  1. Pirms sākiet gatavot turku tomātu zupu, uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Tomātus un sīpolus pārgrieziet uz pusēm.
  2. Ielieciet tomātus un sīpolus (ar mizu) uz paplātes ar ķiplokiem (arī apvalkos) un pārlejiet ar 1 ēdamkaroti olīveļļas. 
  3. Pievienojiet sāli, piparus un 2 svaiga bazilika zariņus.
  4. Cepiet 20-25 minūtes.
  5. Kad tie ir nedaudz atdzisuši, nomizojiet un sasmalciniet tomātus, sīpolus un ķiplokus.
  6. Uzkarsējiet katliņu ar otru ēdamkaroti olīveļļas un pievienojiet sasmalcinātus grauzdētus sīpolus, tomātus un ķiplokus.
  7. Apcepiet dārzeņus 3 minūtes uz vidējas uguns.
  8. Pannā esošajiem dārzeņiem pievienojiet miltus un samaisiet.
  9. Pievienojiet 4 tases karsta ūdens (vai buljona) un uzvāriet. Vāra bez vāka 10 minūtes. Visas sastāvdaļas sablenderējiet, līdz iegūta vēlamā turku tomātu zupas konsistence (pievienojiet vairāk verdoša ūdens, ja šķiet, ka tas ir pārāk biezs). Pasniedziet ar svaigi maltiem melnajiem pipariem un sāli un dažām bazilika lapiņām.

Atstājiet savu komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka komentāri ir jāapstiprina pirms to publicēšanas.