Lai pagatavotu turku kafiju, kafijas pupiņas jāsasmalcina ļoti smalkā pulverī. Lielākā daļa elektrisko dzirnaviņu nevar tik smalki samalt kafiju. Jūs varat izmēģināt Mehmet Efendi turku kafiju.
1. metode
Lai pagatavotu vienu kafijas tasi, kafijas kannā ielieciet tasi ūdens, vienu tējkaroti kafijas un vienu tējkaroti cukura.
Labi samaisiet, novietojiet kafijas kannu uz lēnas uguns. Lēnām uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Nekad nemaisiet kafiju karsēšanas laikā.
Kad kafija sāk vārīties, nolejiet izveidojušās putas krūzē. Tad atkal uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai un atlikušo daļu sadaliet tasītēs.
2. metode
Pirmkārt, svarīgas ir putojošās turku kafijas sastāvdaļas. Jā, kā visi zina, ūdens, kafija un cukurs tiek gatavoti kopā, uz uguns.
Vispirms no ledusskapja jāizņem ledusauksts ūdens.
Ja kafiju pagatavo ar karstu vai siltu ūdeni, iegūtās putas piepildīs ne vairāk kā divas tases, iespējams nepilnas divas tases.
Uz vienu cilvēku ieliekam divas tējkarotes kafijas un vienu tējkaroti cukura un sākam gatavot kafiju uz mazas uguns. Tā ir svarīga detaļa, zemā siltumā. Starp citu, kad kafijas kanna tiek noņemta no uguns, kamēr tā pilnībā vārās, nesāciet to liet tieši krūzēs.
Putas, kas veidojas kafijas kannas augšpusē ar karoti, tiek vienādi sadalītas starp visām krūzēm, un pēc tam kafiju ielej, līdz tā sasniedz pusi tases.
Atlikušo kafiju pēc divām vārīšanas reizēm ielej tasītēs.
Kam jāpievērš uzmanība, lai pagatavotu putojošu kafiju?
Ja plānojat iegādāties iepriekš grauzdētu un maltu kafiju, iegādājieties jaunu produktu no laba zīmola. Dzerot kafiju, neizmantojiet mitru karoti. Cieši aizveriet kafijas kannu. Nelietojiet ilgu laiku izturētu kafiju.
Noteikti izmantojiet tīru un aukstu dzeramo ūdeni. Ja izmantojat krāna ūdeni, šajā ūdenī esošais hlors sabojās jūsu kafijas garšu.
Nesildiet un nelietojiet atkārtoti novecojušu kafiju. Maksimālais pusstundas laikā kafija zaudēs visas savas skaistās īpašības.