Bulgurs - tie ir īpaša kviešu veida veseli graudi, kas galvenokārt nāk no Tuvajiem Austrumiem un Vidusjūras reģioniem. Tā ir daudzpusīga un barojoša sastāvdaļa, kas gadsimtiem ilgi ir bijusi tradicionālo diētu pamatā. Bulgurs mūs iepriecina ne tikai ar savu riekstu garšu un patīkamo tekstūru, bet arī ar tā pozitīvo ietekmi mūsu veselībai. Tas ir bagāts ar šķiedrvielām, olbaltumvielām, vitamīniem un minerālvielām. Bulgurs ir magnija un dzelzs avots, padarot to par lielisku papildinājumu sabalansētam un veseligam uzturam. Tā ātrā un vienkāršā pagatavošana vēl vairāk pierāda tā nozīmīgumu katrā virtuvē, piedāvājot veselīgāku alternatīvu rafinētiem graudiem un makaroniem.
Šeit būs pieci lieliski ēdieni, kurus iespējams pagatavot no bulgura:
Tabbouleh: Šis, iespējams, ir vispazīstamākais veids, kā pielietot bulguru. Tas ir atsvaidzinošs, zaļaugu ēdiens, kas pagatavots no smalki sagrieztiem pētersīļiem, piparmētrām, tomātiem un zaļajiem sīpoliem. Bulgurs tiek mērcēts, nevis vārīts, absorbējot citronu sulas un olīveļļas mērces garšas. Tabbouleh ir ideāls garnīrs grilētai gaļai vai atsvaidzinošai maltītei, ēdot to atsevišķi.
Bulgur plovs: sātīga un garšīga alternatīva rīsu plovam, bulgur plovs tiek pagatavots ar dārzeņu, garšvielu un dažreiz liesu gaļas vai vistas gabaliņu maisījumu. Bulguru sautē olīveļļā līdz tas sasniedz riekstiem līdzīgu krāsu, pēc tam vāra uz lēnas uguns buljonā, lai iegūtu dziļāku garšu. Šo ēdienu var pielāgot ar dažādām garšvielām un sastāvdaļām, piemēram, papriku, aunazirņiem vai rozīnēm, padarot to par lielisku un veselīgu ēdienreizi.
Kibbeh: bieži tiek uzskatīts par Libānas nacionālo ēdienu, kibbeh ir pikants bulgura, malto sīpolu un smalki samaltas liesas, parasti jēra vai liellopa gaļas, maisījums. No šī maisījuma var veidot bumbiņas vai pīrādziņus un pēc tam cept vai ēst neapstrādātu (kibbeh nayeh). Kibbeh ir garšīgs ēdiens, kas lieliski atspoguļo Tuvo Austrumu bagātīgās kulinārijas tradīcijas.
Veģetārie bulguru pildīti pipari: apburošs un barojošs veģetārs ēdiens - ar bulguru pildīti pipari. Dārzeņi tiek apcepti, līdz tie kļūst mīksti, pēc tam pievienojot tiem garšvielas. Bulguru gatavo ar sīpoliem, tomātiem un garšaugu maisījumu, piedāvājot lielisku un šķiedrvielām bagātu maltīti, kas ir gan krāsaina, gan aromātiska.
Bulgura salāti ar grauzdētiem dārzeņiem: siltie bulgura salāti, kas sajaukti ar grauzdētiem zesonālajiem dārzeņiem, piemēram, cukini, baklažāniem un sarkanajiem pipariem. Tos pagatavoti ar olīveļļu un balzamiko etiķi. Šo ēdienu var pasniegt kā pilnvērtīgu piedevu vai vieglu pamatēdienu
Bulgura spēja pielāgoties padara to par nenovērtējamu sastāvdaļu virtuvē, ko var izmantot dažādos ēdienos, sākot no salātiem un piedevām līdz pamatēdieniem.
Neatkarīgi no tā, vai vēlaties savā uzturā iekļaut vairāk pilngraudu vai vienkārši izpētīt jaunas kulinārijas tradīcijas, bulgur piedāvā garšīgu un barojošu iespēju jūsu kulinārijas eksperimentiem.