Granātābolu sīrups, kas ir viena no populārākajām tradicionālās turku virtuves mērcēm, kas piešķirs Jūsu galda ēdieniem jaunu vēsmu gan ar savu unikālo garšu, gan vitamīniem, ko tā sevī ietver. Šī mērce, kas kļuvusi par iecienītu ar savu saldgani skābo garšu, piedevām arī stiprina mūsu imūnsistēmu, pateicoties tajā esošajiem antioksidantiem. Šajā rakstā esam apkopojuši informāciju par receptēm, kurās variet izmantot granātābolu sīrupu, atspoguļojot tā plašo pielietošanas klāstu:
Salāti
Granātābolu sīrupu principā var pievienot jebkura veida zaļajiem lapu salātiem - sīklapu spinātu, jaukto lapu salātiem un citiem. Gan klasiskām receptēm, gan izgudrojot jaunas. Viens no piemēriem varētu būt gavurgadi salāti, kuru sastāvā ir tomāti un valrieksti. Kā arī tas lieliski ies kopā ar visa veida salātiem, kuros sastopami pētersīļi vai citrons. Varam garantēt, ka salāti ar tajos pievienotu granātābolu sīrupu neatstās vienaldzīgu nevienu.
Cig Kofte veģetārās kotletes
Runājot par granātābolu sīrupu, viena no pirmajām garšām, kas nāk prātā, neapšaubāmi ir cig kofte kotletes. Šis tradicionālais virtuves gardums, kuru gatavo gan ar gaļas, gan veģetārajās receptēs, ar granātābolu sīrupu iet burtiski roku rokā. Sīrups līdzsvaro kotlešu nosacīto rūgtumu un rada brīnišķīgu harmoniju ar bulguru un citām pievienotajām garšvielām.
Lēcu kotletes
Atrast kādu, kam negaršos lēcu kotletes, viennozīmīgi, būs grūti. Ja vēl neesat izmēģinājis šo sātīgo un neticami gardo turku virtuves šedevru ar granātābolu sīrupu, noteikti iesakam to izdarīt. Jūs būsiet pārsteigti par granātābolu sīrupa un lēcu kotlešu harmoniju.
Olīveļļa
Granātābolu sīrups lieliski sader kopā ar olīveļļu. Tādējādi veidojot mērci, kuru var izmantot gan uzkodām, gan salātos.
Pildīti kaltētie baklažāni
Vispirms baklažānus rūpīgi attīra un sagatavo, un vēlāk grauzdē. Ar olīveļļu un malto gaļu pildītu kaltētu baklažāni garšos lieliski, ja tiem pievienos arī granātābolu mērci.
Granātābolu sīrupa izmantošana neaprobežojas tikai ar mūsu sniegtajiem piemēriem. Tā kā granātābolu sīrupam ir tik daudz priekšrocību, šo augļu ekstraktu ir iespējams izmantot vairākās receptēs.
Kāda ir granātābolu sīrupa izmantošana? Granātābolu sīrups, kas savu vietu receptēs atrod ar savu unikālo garšu, uzmanību piesaista arī ar saviem labumiem. Tāpēc "Kāda ir granātābolu sīrupa izmantošana?" un "Kādas ir granātābolu sīrupa priekšrocības?" Atbildes uz šiem jautājumiem jau ir atrastas.
Lai gan domas var atšķirties, ieguvumus, ko jums sniegs granātābolu sīrups, uzskaitīt nav grūti:
• Ir zināms, ka granātābolu sīrups, pateicoties tajā esošajiem vitamīniem, tiek uzskatīts par spēcīgu antioksidantu, var stiprināt imūnsistēmu.
• Tiek uzskatīts, ka granātābolu sīrups palīdz līdzsvarot cukura līmeni asinīs un uzturēt to optimālā līmenī.
• Ir pierādīts, ka granātābolu sīrups var samazināt oksidatīvo stresu un izraisīt šūnu atjaunošanos, pateicoties tā antioksidanta īpašībām. Lai gan ir zināms, ka tas var būt labs aknes radītajām rētām, pētījumi norāda, ka tas var sniegt ādu atjaunojošu efektu, palielinot kolagēna un elastīna ražošanu.