Ezme salāti - turku tradicionālā recepte

ezme turku salatiEzme ir ļoti izplatīti salāti, ko pasniedz gan kā piedevu, gan pamatēdienu. Dotā recepte ir salīdzinoši pikanta, tāpēc jums čili pipari un paprikas pārslas būs jāpievieno pēc pašu ieskatiem. Šī recepte sākotnēji var šķist sarežģīta, jo lielākā daļa sastāvdaļu ir smakli jāsagriež vai pat jāsakapā, taču gala rezultāts noteikti neliks Jums vilties.

Sastāvdaļas:
  • 3 vidēji tomāti
  • 1 vidējs sīpols
  • 2 lieli zaļie pipari/čilli (atkarībā no tā, cik asi jums garšo)
  • 1 sauja svaigu piparmētru
  • 2 saujas svaigu pētersīļu lapu
  • 1 ēdamkarote sarkano piparu pārslu (daudzums atkarīgs no tā, cik asu vēlaties ēdienu)
  • 1 tējkarote sumaka
  • Olīveļļa (pēc ieskatiem)
  • Citronu sula (½ citrons)
  • 3 šķipsniņas sāls

Pagatavosana:
  1. Nomizojiet tomātus un izņemiet sēklas. Sagrieziet ļoti smalkos gabaliņos
  2. Sīpolu nomizojiet, sagrieziet smalki
  3. Papriku/čili sagrieziet gareniski, izņemiet sēklas un smalki sakapājiet. Ja nepieciešams, vēlreiz sasmalciniet visas sastāvdaļas, jo šim  ēdienam vajadzētu būt smalki sasmalcinātam
  4. Nolejiet lieko šķidrumu un ievietojiet tomātus, sīpolus un čili bļodā.
  5. Pievienojiet garšvielas un samaisiet.
  6. Visbeidzot, pievienojiet citrona sulu un olīveļļu.
  7. Samaisiet un pasniedziet ar nedaudz papildu pētersīļiem.
  8. Salātiem iespējams pievienot granātābolu mērci.

Ezme var pasniegt vienu pašu kā auksto uzkodu vai arī kā piedevu gaļas ēdieniem. Tas lieliski derēs arī kā piedeva pie grilētas gaļas (īpaši jēra gaļas) vai zivīm. Ja izvēlējāties ezme pagavatot salīdzinoši asu, pasniedziet to kopā ar baltmaizi vai lavaša maizi. Ayran, tradicionālais jogurta dzēriens, arī lieliski saskanēs ar šo recepti tāpat kā baltvīns. Labu apetīti!

Atstājiet savu komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka komentāri ir jāapstiprina pirms to publicēšanas.