Granātābolu sīrups, kas pazīstams arī kā granātābolu melase, ir koncentrēta granātābolu sulas forma, ko iegūst no sulas vai tās koncentrāta. Tās pielietojums virtuvē ir diezgan daudzpusīgs un piešķir ēdieniem pavisam citu, daudz interesantāku noskaņu. Šeit ir trīs veidi, kā lietot granātābolu sīrupu:
1. Salātu mērcēs: Granātābolu sīrups var būt lielisks papildinājums salātu mērcēm. Tā unikālā salduma un skābuma kombinācija var uzlabot vienkāršu salātu garšu. Sajauciet to ar olīveļļu, nedaudz citrona sulas vai etiķa un dažām garšvielām, lai izveidotu garšīgu un aromātisku mērci. Tas īpaši labi sader ar salātiem, kuros ir tumši lapu zaļumi, rieksti un augļi.
2. Kā garnējums/glazūra gaļai un dārzeņiem: Granātābolu sīrups var kalpot kā lieliska glazūra gaļai, piemēram, vistas, jēra vai cūkgaļai. To var izmantot arī dārzeņu, piemēram, burkānu, saldo kartupeļu vai Briseles kāpostu, glazēšanai. Lai pagatavotu glazūru, pirms cepšanas varat vienkārši uzklāt sīrupu uz gaļas vai dārzeņiem vai sajaukt to ar nedaudz olīveļļas, ķiplokiem un zaļumiem, lai iegūtu papildu garšu. Vārīšanas laikā sīrups nedaudz karamelizējas, pievienojot ēdieniem bagātīgu, sarežģītu saldumu un skaistu spīdīgu apdari.
3. Desertos un dzērienos: tā bagātīgā garša padara granātābolu sīrupu par fantastisku sastāvdaļu dažādos desertos un dzērienos. Varat to pārliet pāri saldējumam vai jogurtam, iemaisīt kokteiļos vai izmantot kā sīrupa kārtu kūkās un konditorejas izstrādājumos. Lietojot desertos, tas nodrošina patīkami saldu garšu un līdzsvaru ar savu pikanto pieskaņu. Granātāvolu sīrupu var izmantot arī dzērienos, piemēram, pievienojot nedaud sīrupa dzirkstošā ūdenī, pagatavosiet lielisku, atsvaidzinošu dzērienu. Sīrupu bieži vien lieto arī kokteiļos, kombinācijā ar apelsīnu liķieri un degvīnu.
Šie ir tikai daži veidi, kā iekļaut granātābolu sīrupu ēdiena gatavošanā un cepšanā. Tā daudzpusība padara to par lielisku sastāvdaļu eksperimentēšanai virtuvē.