Öncü nar aromalı sos 330 g -  by Öncü - nar ekşisi, sos

    Öncü nar ekşisi/sirup 330g

    Normal fiyat
    €2,29
    Normal fiyat
    İndirimli fiyat
    €2,29
    Çaykur Tomurcuk çay 125g

    Çaykur Tomurcuk çay 125g

    Normal fiyat
    €3,49
    Normal fiyat
    €0,00
    İndirimli fiyat
    €3,49
    Mehmet Efendi kahve 12x6 g porsiyon mini paketlerde

    Mehmet Efendi kahve 12x6 g porsiyon mini paketlerde

    Normal fiyat
    €2,29
    Normal fiyat
    €2,99
    İndirimli fiyat
    €2,29
    Buram Antep fıstıklı Helva 350g

    Buram Antep fıstıklı Helva 350g

    Normal fiyat
    €5,69
    Normal fiyat
    İndirimli fiyat
    €5,69

    Atrast Ātri un Garšīgi Receptes: Vienkārši un Svaigi Gatavošanas Padomi

    Meklējam jaunas, garšīgas receptes, kas neaizņem daudz laika? Mēs arī! Šoreiz esam apkopojuši dažādas delicious recipes, kas lieliski piemērotas gan ikdienas vakariņām, gan īpašākiem gadījumiem. Sākot no atsvaidzinošiem salātiem un beidzot ar sātīgām pusdienām, mūsu piedāvājumā atradīsiet idejas ikvienam. Gatavosim kopā!

    Galvenie punkti

    • Itālijas klasika – Kapreze salāti, kur svarīgākais ir svaigums.
    • Meksikāņu garšu baudījums – ātri pagatavojami vistas tako.
    • Ātras un aromātiskas vakariņas – garneles ķiploku un medus marinādē.
    • Ģimenes iecienīta pasta ar svaigu pesto mērci.
    • Veselīgi un gardi biezpiena plācenīši bez cukura.

    Ātri un vienkārši itāļu salāti «Kapreze»

    Šie salāti ir kā saules skūpsts uz jūsu šķīvja – tik vienkārši, bet tik atsvaidzinoši! Kapreze ir klasika, kas nekad neiziet no modes, un, godīgi sakot, to pagatavot ir vieglāk par vieglu. Galvenais noslēpums? Svaigums. Ja jums ir pie rokas labi tomāti un kvalitatīva mozzarella, tad puse darba jau padarīta.

    Svaiguma noslēpums itāļu salātos

    Kad gatavojam Kaprezi, mēs patiešām paļaujamies uz sastāvdaļu kvalitāti. Tas nozīmē, ka izvēlamies sulīgus, nogatavojušos tomātus – jo sarkanāki un smagāki, jo labāk. Un mozzarella? Meklējam svaigu, mīkstu bumbu, nevis to, kas jau saskaldīta gabaliņos. Baziliks ir pēdējā sastāvdaļa, kas piešķir salātiem to īpašo aromātu. Mēs parasti izmantojam svaigas, zaļas bazilika lapiņas, kas tikko noplūktas no puķupoda vai tirgus.

    Kā pagatavot balzametiķa glazūru

    Lai gan daudzi vienkārši uzpilina balzametiķi, mēs bieži vien izvēlamies pagatavot nelielu glazūru. Tas piešķir salātiem papildu dimensiju. Vienkārši ielejiet aptuveni glāzi balzametiķa nelielā katliņā un ļaujiet tam lēnām burbuļot uz vidējas uguns. Jums tas jāvāra, līdz tas nedaudz sabiezē un kļūst sīrupains – tas aizņem apmēram 20 minūtes. Kad tas ir gatavs, ļaujiet tam atdzist. Tas būs kā salds, skābs akcents jūsu salātiem.

    Sastāvdaļas ideālai Kaprezei

    Lai pagatavotu šos brīnišķīgos salātus, jums būs nepieciešams:

    • 2 svaigi mozzarella siera gabali
    • 4 vidēji tomāti
    • Svaigas bazilika lapiņas (pēc garšas)
    • Oliīveļļa (ekstra virgin)
    • Sāls un svaigi malti melnie pipari
    • Balzametiķa glazūra (pēc izvēles)

    Tomātus un sieru sagriežam aptuveni vienāda biezuma šķēlītēs. Tad vienkārši kārtojam tās uz šķīvja pamīšus, pievienojam bazilika lapiņas, viegli apšļakstām ar labu olīveļļu, apkaisām ar sāli un pipariem. Ja izmantojam glazūru, tad viegli apšļakstām arī ar to. Tas ir viss! Ātri, vienkārši un ļoti garšīgi.

    Meksikāņu tako ar vistu – garšīgi un autentiski

    Šoreiz pievērsīsimies meksikāņu virtuves karalim – tako ar vistu! Tie ir ne tikai ārkārtīgi garšīgi, bet arī ļoti autentiski un, kas svarīgāk, pagatavojami pavisam vienkārši. Šis ir tas ēdiens, kas lieliski iederēsies gan ātrās vakariņās darba dienā, gan arī kā jautra maltīte nedēļas nogalē kopā ar draugiem. Mēs jums parādīsim, kā pagatavot šo meksikāņu klasiku, lai tā būtu sulīga, aromātiska un pilna garšas.

    Sastāvdaļas 4 porcijām

    Lai pagatavotu šos gardos tako, mums būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

    • 500 g vistas filejas
    • 1 paciņa tako garšvielu maisījuma
    • 1 ēdamkarote sviesta
    • 1 zaļā paprika
    • 2 tomāti
    • 1 paciņa tako plāceņu (parasti 8-10 gabali)
    • 100 g siera (piemēram, čedaras vai mocarellas, sarīvēta)
    • Svaiga kinza (koriandrs) pēc garšas

    Pagatavošanas process 30 minūtēs

    Pagatavošana ir tiešām ātra, un lielākā daļa laika paiet, kamēr vista cepas. Sākumā vistas fileju sagriežam mazos gabaliņos vai strēmelītēs. Tad to apviļājam tako garšvielu maisījumā. Kamēr vista marinējas, sagriežam smalki papriku un tomātus. Ja vēlaties, varat pievienot arī smalki sakapātu sīpolu vai nedaudz čili pipara, ja patīk asa garša.

    Sakuļam pannā sviestu un apcepam vistas gabaliņus, līdz tie ir gatavi un viegli zeltaini. Tad pievienojam sagrieztos dārzeņus un cepam vēl pāris minūtes, lai tie nedaudz mīkstinātos, bet paliktu kraukšķīgi.

    Tagad vissvarīgākais – pašu tako pagatavošana. Tako plāceņus nedaudz sasildām (var cepeškrāsnī vai uz sausas pannas), lai tie kļūtu mīkstāki un vieglāk locītos. Katrā plācenī liekam apcepto vistas un dārzeņu maisījumu, pārkaisām ar sarīvēto sieru un, ja vēlaties, pievienojam smalki sakapātu kinzu. Ja izmantojam sieru, tad saliekam pildītos tako uz cepešpannas un liekam cepeškrāsnī uz dažām minūtēm, lai siers izkūst un viss sasildās. Tas aizņems apmēram 5-7 minūtes 200 grādos.

    Atcerieties, ka galvenais noslēpums ir svaigas sastāvdaļas un pareiza garšvielu kombinācija. Neaizmirstiet par kinzu – tā piešķir īpašu meksikānisku aromātu!

    Kā pasniegt tako

    Pasniedzam tako uzreiz, kamēr tie ir silti un siers kūst. Papildus varam piedāvāt dažādas mērces – piemēram, skābo krējumu, salsu, guacamole vai pat nedaudz čili mērces, ja kādam patīk ekstra asa garša. Šie papildinājumi ļauj katram pašam personalizēt savu tako pēc sirds patikas. Tiešām vienkārši, bet efektīgi!

    Garneles ķiploku un medus marinādē – ātras vakariņas

    Meklējat kaut ko ātru un patiešām gardu vakariņām? Mums ir ideja! Garneles ķiploku un medus marinādē ir tieši tas, kas vajadzīgs. Tās ir viegli pagatavojamas, un garša ir vienkārši fantastiska. Šī recepte ir ideāli piemērota, ja vēlaties ātri pagatavot kaut ko īpašu.

    Marinēšanas noslēpumi

    Lai garneles būtu sulīgas un garšīgas, svarīgi tās kārtīgi izmērcēt marinādē. Mēs parasti izmantojam šādu maisījumu: apmēram trešdaļu glāzes medus, ceturtdaļu glāzes sojas mērces un divas saspiestas ķiploka daiviņas. Ja vēlaties, varat pievienot arī nedaudz rīvēta svaiga ingvera – tas piešķir patīkamu pikantumu. Marinēšanai vajadzētu ilgt vismaz 8 līdz 12 stundas, tāpēc labāk to sagatavot iepriekšējā vakarā. Tas ir tas viens solis, kas patiešām padara lielu atšķirību.

    Cepšanas laiks un temperatūra

    Kad garneles ir kārtīgi izmērcējušās, tās ir gatavas cepšanai. Mēs parasti liekam tās uz cepampannas un cepam iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā. Tas aizņem apmēram 10 minūtes. Svarīgi nepārcensties, lai garneles nekļūtu gumijainas. Tām vajadzētu kļūt viegli rozīgām un sulīgām.

    Ieteicamās piedevas

    Šīs garneles lieliski sader ar dažādām piedevām. Mēs bieži vien pasniedzam tās ar svaigiem dārzeņiem, piemēram, brokoļiem vai zaļajām pupiņām, kas viegli apceptas. Arī dažādi graudaugi, piemēram, griķi vai rīsi, ir lieliska izvēle. Pat vienkārši cepti kartupeļi kopā ar šīm garnelēm veido lielisku maltīti. Šeit ir daži ieteikumi:

    • Tvaicēti dārzeņi (brokoļi, puķkāposti, zaļās pupiņas)
    • Vārīti vai cepti kartupeļi
    • Rīsi (baltie, brūnie, basmati)
    • Griķi
    • Kvinoja
    Atcerieties, ka marinādes saldums un sāļums lieliski sader ar svaigiem, nedaudz kraukšķīgiem dārzeņiem. Tas rada patīkamu garšu kontrastu.

    Sātīga pasta ar pesto mērci ģimenei

    Meklējam ātras un sātīgas vakariņu idejas visai ģimenei? Mūsu piedāvātā pasta ar pesto mērci ir tieši tas, kas nepieciešams. Tā ir ne tikai garšīga, bet arī salīdzinoši vienkārši pagatavojama, ļaujot mums baudīt kopīgu maltīti bez ilgas stāvēšanas virtuvē.

    Kā pagatavot pesto

    Lai gan veikalos pieejams plašs pesto mērču klāsts, mājās gatavots pesto vienmēr sniedz īpašu garšas baudījumu. Tas ir vienkāršāk, nekā varētu šķist. Galvenās sastāvdaļas ir svaigas bazilika lapas, ķiploki, ciedru rieksti, Parmas siers un kvalitatīva olīveļļa. Visas sastāvdaļas sablendējam kopā līdz viendabīgai konsistencei. Var pievienot arī nedaudz sāls un piparus pēc garšas. Mājās gatavots pesto ir daudz svaigāks un aromātiskāks.

    Sastāvdaļas pastas ēdienam

    Lai pagatavotu sātīgu pastu ar pesto, mums būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

    • 200g makaronu (ieteicams izmantot garos makaronus, piemēram, spageti vai tagliatelle)
    • 180g vistas filejas vai tofu (veģetārai alternatīvai)
    • 3-4 ēdamkarotes svaigi gatavota vai kvalitatīva veikalā pirktā pesto mērces
    • 150ml saldā krējuma (30-35% tauku saturs)
    • 100g saldētu zaļo zirnīšu
    • 2 ķiploka daiviņas
    • 1 ēdamkarote olīveļļas cepšanai
    • Sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas
    • Svaiga rukola pasniegšanai (pēc izvēles)
    • Rīvēts Parmas siers pasniegšanai

    Ātra vakariņu ideja

    Pagatavošanas process ir gana vienkāršs. Sākumā novāram makaronus sālītā ūdenī, pievienojot zirnīšus pēdējās 2-3 minūtes pirms gatavības. Kamēr makaroni vārās, sagriežam vistas fileju gabaliņos, viegli apkaisām ar sāli un pipariem. Pannā uzkarsējam olīveļļu, pievienojam smalki sakapātus ķiplokus un viegli apcepam, līdz tie sāk smaržot. Tad pievienojam vistu un cepam, līdz tā ir gatava. Pievienojam pesto mērci un saldo krējumu, maisām un karsējam vēl pāris minūtes, līdz mērce nedaudz sabiezē. Tad pievienojam novārītos makaronus ar zirnīšiem, visu rūpīgi samaisām. Pasniedzam uzreiz, pārkaisītu ar svaigu rukolu un rīvētu Parmas sieru. Šis ēdiens ir gatavs aptuveni 30-35 minūtēs.

    Šī recepte ir lieliska, jo to var viegli pielāgot mūsu ģimenes gaumei. Ja kādam negaršo vistas gaļa, varam izmantot garneles vai vienkārši pievienot vairāk dārzeņu. Svarīgākais ir kopā pavadītais laiks pie galda.

    Diētiskie biezpiena plācenīši bez cukura

    Diētiskie biezpiena plācenīši ar ogām

    Meklējam veidus, kā ātri un veselīgi uzēst? Mums ir ideja! Šie biezpiena plācenīši ir ne tikai vienkārši pagatavojami, bet arī lieliski piemēroti tiem, kas izvairās no cukura. Tie ir tik vienkārši, ka pat iesācēji virtuvē tiks galā bez problēmām. Mēs tos cepam cepeškrāsnī, lai izvairītos no liekām eļļām, un rezultāts ir patīkami kraukšķīgi plācenīši.

    Veselīgi plācenīši cepeškrāsnī

    Šī recepte ir mūsu glābiņš, kad gribas ko sātīgu, bet nevēlamies pārkāpt veselīga uztura principus. Galvenais noslēpums ir kvalitatīvs biezpiens un tas, ka mēs tos nevis cepam pannā, bet gan izmantojam cepeškrāsni. Tas nozīmē mazāk taukvielu un vienmērīgāku gatavošanu. Mēs bieži vien tos pasniedzam ar svaigām ogām vai nedaudz jogurta, lai papildinātu garšu.

    Vienkārša un ātra recepte

    Pagatavošana aizņem pavisam maz laika. Sajaucam biezpienu ar olām un miltiem, veidojam plācenīšus un liekam cepeškrāsnī. Viss!

    • 500 g biezpiena (vēlams, ne pārāk mitrs)
    • 2 olas
    • Puse glāzes kukurūzas miltu (var izmantot arī pilngraudu kviešu miltus)
    • Šķipsniņa sāls

    Kā pagatavot bez cukura

    Šīs receptes skaistums ir tās vienkāršībā un pielāgojamībā. Mēs pilnībā izslēdzam cukuru, bet, ja vēlaties saldāku garšu, varat pievienot nedaudz dabīgā saldinātāja, piemēram, stēviju vai eritritolu, vai vienkārši izmantot saldus augļus pasniegšanai. Mēs parasti izvēlamies pasniegt tos ar svaigām ogām vai kādu bezcukura ievārījumu, lai iegūtu nepieciešamo saldumu.

    Mēs atklājām, ka, ja biezpiens ir ļoti mitrs, plācenīši var būt mīkstāki. Tāpēc iesakām izmantot biezpienu, kas nav pārāk šķidrs, vai pirms tam nedaudz nospiest lieko šķidrumu.

    Pildītas sēnes – vienkārša un veselīga ideja

    Vai esat gatavi kaut kam jaunam un gardam? Mēs esam atraduši lielisku veidu, kā pagatavot sēnes, kas ir gan vienkārši, gan veselīgi. Šī recepte ir ideāli piemērota, ja vēlaties ātri pagatavot kaut ko sātīgu un garšīgu vakariņām vai kā uzkodu. Mēs bieži vien domājam, ka sēnes ir tikai piedeva, bet izrādās, ka tās var būt arī galvenais ēdiens!

    Šampinjonu pagatavošanas noslēpumi

    Lai sēnes izdotos īpaši gardas, svarīgi pievērst uzmanību dažām detaļām. Pirmkārt, izvēlieties svaigus un stingrus šampinjonus. Lielāki eksemplāri parasti ir sulīgāki un labāk piemēroti pildīšanai. Pirms gatavošanas sēnes ir rūpīgi jānotīra – vislabāk to darīt ar mitru drānu vai speciālu sēņu otu, lai nenoskalotu visu garšu nost. Kājas var uzmanīgi izgriezt, bet neizmetiet tās! Tās var smalki sakapāt un pievienot pildījumam, lai pastiprinātu sēņu garšu. Tas ir viens no tiem mazajiem trikiem, kas padara ēdienu vēl labāku.

    Ātra vakariņu recepte

    Šī recepte ir patiešām ātra. Sagatavošanās aizņem apmēram 15 minūtes, un cepšana vēl 20-25 minūtes. Mēs izmantojam vienkāršas sastāvdaļas, kas parasti ir mājās vai viegli pieejamas.

    • Svaigi šampinjoni (apmēram 8-10 gabali)
    • 100g krējuma siera vai jebkura cita mīkstā siera
    • 2 ēdamkarotes smalki sakapātu sēņu kātiņu
    • 1 neliels ķiploka zobs, smalki sakapāts
    • Svaigi zaļumi (dilles, pētersīļi), smalki sakapāti
    • Sāls un pipari pēc garšas
    • Nedaudz rīvēta siera virspusei (nav obligāti)

    Vispirms izgriežam sēņu kātiņus un smalki tos sakapājam. Sajaucam bļodiņā krējuma sieru, sakapātos kātiņus, ķiploku, zaļumus, sāls un piparus. Ar šo masu pildām sēņu cepurītes. Ja vēlaties, varat pārkaisīt ar rīvētu sieru. Liekam uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru, un cepam iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200°C apmēram 20-25 minūtes, līdz sēnes ir mīkstas un pildījums viegli zeltaini brūns.

    Kā padarīt ēdienu veselīgāku

    Lai padarītu šo ēdienu vēl veselīgāku, varam izmantot liesāku sieru vai pat aizstāt daļu siera ar smalki sakapātiem dārzeņiem, piemēram, burkāniem vai cukini, kas iepriekš nedaudz apcepti. Tāpat varam pievienot vairāk zaļumu vai pat nedaudz pilngraudu maizes drupaču pildījumam, lai palielinātu šķiedrvielu saturu. Ja nevēlaties lietot sieru vispār, varam izmēģināt pildījumu uz tofu vai humusa bāzes. Tas ir patiešām universāls ēdiens, ko var pielāgot savām vēlmēm un uztura vajadzībām. Mēs vienmēr meklējam veidus, kā padarīt mūsu ēdienus gan garšīgākus, gan veselīgākus, un šīs pildītās sēnes ir lielisks piemērs tam, kā to panākt.

    Fritata – ideāla ātrām vakariņām

    Fritata ar dārzeņiem un zaļumiem gatava pasniegšanai.

    Kad nav daudz laika, bet gribas pagatavot kaut ko sātīgu un garšīgu, fritata ir mūsu glābiņš. Tā ir kā omlete, bet daudz kuplāka un ar visādiem labumiem iekšā. Mēs bieži vien izmantojam tieši to, kas atrodas ledusskapī – gabaliņu siera, pāris dārzeņus, varbūt kādu šķiņķa gabaliņu. Tas ir lieliski, jo nekas netiek izšķērdēts.

    Kā izmantot ledusskapja atlikumus

    Fritatas galvenā doma ir izmantot to, kas ir pa rokai. Var likt iekšā gandrīz jebkādus dārzeņus – brokoļus, papriku, kabačus, spinātus, tomātus. Arī sieru var izvēlēties pēc sirds patikas – gan cieto, gan mīksto, piemēram, fetu vai mocarellu. Ja ir palicis kāds gabaliņš vārītas vistas vai šķiņķa, arī tas lieliski iederēsies. Tā ir lieliska iespēja radīt jaunas garšu kombinācijas katru reizi.

    Sastāvdaļas un pagatavošana

    Lai pagatavotu vienkāršu fritatu, mums parasti vajag:

    • 5 olas
    • 100 g siera (piemēram, mocarella vai siers, kas mājās atrodams)
    • 100 g dārzeņu (kabači, paprika, sīpoli – ko nu atradīsim)
    • Daži tomātiņi vai zaļie lociņi
    • Sāls un pipari pēc garšas

    Vispirms sagriežam dārzeņus gabaliņos. Ja izmantojam cietākus dārzeņus, kā papriku vai kabačus, tos var viegli apcept pannā, lai tie būtu mīkstāki. Tad sakapājam lociņus vai tomātus. Bļodā sakuļam olas ar sāli un pipariem, pievienojam dārzeņus un sieru. Visu kārtīgi samaisām. Tad masu lej formā un cepam cepeškrāsnī apmēram 20-25 minūtes 180 grādos, līdz fritata ir zeltaini brūna un stingra.

    Fritatas priekšrocības

    Fritata ir ne tikai ātra un vienkārša, bet arī ļoti praktiska. Tā ir viegli transportējama, tāpēc varam paņemt šķēli līdzi uz darbu vai pikniku. Turklāt tā ir gana sātīga, lai aizstātu pilnvērtīgas vakariņas, un to var ēst gan siltu, gan aukstu. Tas ir patiešām universāls ēdiens mūsu ikdienā.

    Noslēgumā

    Nu, lūk, esam nonākuši līdz raksta beigām. Cerams, ka šīs vienkāršās un ātrās receptes palīdzēs jums ikdienā, kad nav daudz laika gatavošanai. Mēs parādījām, ka garšīgi paēst var arī tad, kad šķiet, ka ledusskapis ir gandrīz tukšs. Galvenais ir svaigi produkti un mazliet radošuma. Pamēģiniet kaut ko jaunu, un redzēsiet, ka tas nav nemaz tik sarežģīti. Mēs jau izmēģinājām dažas no šīm idejām, un rezultāts patiešām iepriecināja. Tāpēc droši ķerieties pie darba un izbaudiet gatavošanas procesu!

    Biežāk Uzdotie Jautājumi

    Kāpēc Kaprezes salātiem ir tik svarīga sastāvdaļu svaiguma pakāpe?

    Kaprezes salātos ir tikai daži produkti, tāpēc to garša pilnībā ir atkarīga no tā, cik svaigi un kvalitatīvi ir tomāti un mocarella. Ja tomāti ir sulīgi un saldi, bet siers – maigs, tad salāti būs vienkārši dievišķi!

    Vai es varu izmantot citus sierus tako pagatavošanai, ja man nav mocarellas?

    Protams! Lai arī mocarella ir klasiska izvēle, varat droši eksperimentēt ar citiem sieriem, piemēram, čedaru vai pat kādu asāku sieru, lai piešķirtu tako interesantāku garšu.

    Cik ilgi garneles jāmarinē, lai tās būtu visgaršīgākās?

    Lai garneles patiešām labi uzsūktu marinādes garšu, ieteicams tās atstāt marinēties vismaz 8 līdz 12 stundas. Ja laika ir mazāk, pat dažas stundas ledusskapī dos lielisku rezultātu.

    Kādu sieru vislabāk izmantot fritatas pagatavošanai?

    Fritatai der jebkurš siers, kas labi kūst! Mēs iesakām izmēģināt mocarellu, fetu vai parmezānu, bet varat droši eksperimentēt arī ar citiem saviem mīļākajiem sieriem.

    Vai biezpiena plācenīšus var cept arī pannā, nevis cepeškrāsnī?

    Jā, protams! Ja nevēlaties lietot cepeškrāsni, plācenīšus var cept arī uz pannas ar nelielu daudzumu eļļas, līdz tie kļūst zeltaini brūni no abām pusēm.

    Kādas piedevas vislabāk sader kopā ar ceptām sēnēm?

    Pildītās sēnes lieliski garšo kopā ar svaigiem dārzeņiem, piemēram, tomātiem un gurķiem, vai arī ar kādu vieglu salātu. Var pasniegt arī kā papildinājumu gaļas ēdieniem.