Nergiz Aksiyon šokolaadihalva 300g

    Nergiz Aksiyon šokolaadihalva 300g

    Tavaline hind
    €2,69
    Tavaline hind
    €0,00
    Müügihind
    €2,69

    Ātras un garšīgas pusdienu receptes ikdienai

    Ikdienā bieži vien pietrūkst laika, lai pagatavotu ko sātīgu un garšīgu. Mēs saprotam, cik svarīgi ir ātri un vienkārši pusdienu receptes, kas neprasa daudz pūļu. Tāpēc esam apkopojuši dažādas idejas, lai jūsu pusdienu laiks būtu patīkams un enerģijas pilns.

    Galvenās atziņas

    • Vistas ēdieni ir ātri pagatavojami, piemēram, fileja ar dārzeņiem vai krēmīga zupa.
    • Zivju receptes, kā cepts lasis vai zivju kotletes, ir veselīgas un vienkāršas.
    • Veģetārās opcijas, piemēram, lēcu zupa vai dārzeņu karijs, ir sātīgas un garšīgas.
    • Gaļas ēdieni, piemēram, karbonāde vai gulašs, var būt gatavi ātri.
    • Dažas receptes, kā makaronu salāti vai omlete, ir ideāli piemērotas tieši tad, kad laika ir ļoti maz.

    Ātri vistas pusdienu receptes

    Ātri pagatavojamas vistas pusdienas ar dārzeņiem

    Kad steiga ir ikdiena, bet gribas ko sātīgu un garšīgu, vistas gaļa ir mūsu glābiņš. Tā ir universāla, ātri pagatavojama un ļauj eksperimentēt ar dažādām garšām. Mēs bieži vien izvēlamies vistas fileju, jo tā ir liesa un gatava burtiski dažās minūtēs. Šeit ir mūsu favorīti, kas palīdzēs ātri uzņemt spēkus.

    Vistas fileja ar dārzeņiem pannā

    Šī ir mūsu glābēja, kad ledusskapī ir dažādi dārzeņi, kas jāapēd. Vienkārši sagriežam vistas fileju gabaliņos, apcepam pannā, pievienojam sagrieztus dārzeņus – brokoļus, papriku, burkānus, cukini, ko nu kurš mājās atradis. Garšvielas pēc izvēles – sāls, pipari, kāda mīļāka garšviela vai gatavs maisījums. Var pievienot arī nedaudz sojas mērces vai saldo čili mērci. Viss kopā pannā gatavojas apmēram 15-20 minūtēs. Pasniedzam ar rīsiem, grūbām vai vienkārši tāpat.

    Krēmīga vistas zupa ar makaroniem

    Kad gribas ko sildošu un mājīgu, šī zupa ir ideāla. Sākumā nedaudz apcepam sīpolus un burkānus, tad pievienojam vistas buljonu vai ūdeni un novārītu vistu (var izmantot arī atlikušo vistas gaļu no iepriekšējās dienas). Kad buljons sāk vārīties, pievienojam makaronus – mazās glietiņas, zvaigznītes vai ko citu. Gatavošanas beigās pievienojam nedaudz saldo krējumu vai krējuma sieru, lai zupa kļūtu krēmīga. Var pievienot arī zaļumus – dilles vai pētersīļus. Šī zupa ir gatava apmēram 25 minūtēs, ja vien gaļa jau ir novārīta.

    Vistas salāti ar avokado

    Šie salāti ir lieliski gan kā vieglas pusdienas, gan kā piedevas citiem ēdieniem. Sagriežam gatavu vai ātri apceptu vistas fileju gabaliņos. Pievienojam nogatavojušos avokado, tomātus, gurķus, salātlapas vai rukolu. Mērcei varam izmantot olīveļļu, citronu sulu, nedaudz sinepju un medus. Ja gribas ko sātīgāku, var pievienot arī nedaudz vārītu kukurūzu vai pupiņas. Šie salāti ir gatavi burtiski 10-15 minūtēs, ja vien vista ir jau gatava. Tie ir viegli, bet ļoti enerģiski.

    Sātīgas zivju pusdienu receptes

    Kad gribas kaut ko sātīgu un veselīgu, zivis ir lieliska izvēle. Tās ne tikai garšo labi, bet arī ir pilnas ar labām lietām mūsu ķermenim. Mēs esam apkopojuši dažas idejas, kas pagatavojamas salīdzinoši ātri un bez liekām pūlēm.

    Lasis cepts ar citronu un zaļumiem

    Šī ir viena no tām receptēm, kas izskatās un garšo grezni, bet patiesībā ir ļoti vienkārša. Lasis ir bagāts ar omega-3 taukskābēm, kas ir ļoti labas mūsu sirdij un smadzenēm. Vienkārši paņem fileju, apslacini ar olīveļļu, uzspied citronu sulu, apkaisi ar sāli, pipariem un svaigiem zaļumiem – piemēram, dilles vai pētersīļi der lieliski. Tad cep pannā vai cepeškrāsnī, kamēr gatavs. Tas ir tik vienkārši!

    Lai pagatavotu šo ēdienu, tev būs nepieciešams:

    • Lasim fileja (aptuveni 150-200g uz personu)
    • Viens citrons
    • Svaigi zaļumi (dilles, pētersīļi)
    • Olīveļļa
    • Sāls un pipari pēc garšas

    Zivju kotletes ar kartupeļu biezeni

    Zivju kotletes ir lielisks veids, kā pagatavot zivis, ja neesi liels zivju gabalu cienītājs. Tās ir mīkstas un sulīgas. Mēs bieži izmantojam mencu vai citu baltās zivs fileju. Sasmalcini zivi, pievieno smalki sakapātus sīpolus, nedaudz rīvmaizes, olu un garšvielas. Tad izveido kotletes un apcep zeltaini brūnas. Pasniedz ar krēmīgu kartupeļu biezeni – tas ir vienkārši neatsverams salikums.

    Mūsuprāt, vissvarīgākais ir nebaidīties eksperimentēt ar garšvielām. Nedaudz ķiploku pulvera vai smaržīgo piparu pievienošana var pilnībā mainīt kotlešu garšu.

    Tuncis salāti ar pupiņām

    Šie salāti ir kā radīti, kad nav daudz laika, bet gribas kaut ko sātīgu un pilnvērtīgu. Konservēts tuncis ir ļoti ērts, jo tas jau ir gatavs lietošanai. Sajauc to ar konservētām pupiņām (piemēram, sarkanais vai baltais pupiņas), pievieno smalki sagrieztus tomātus, gurķus, papriku un nedaudz sarkano sīpolu. Mērcei izmanto olīveļļu, citrona sulu un nedaudz sinepju. Šie salāti ir lieliski gan kā vieglas pusdienas, gan kā piedevas citiem ēdieniem.

    Veģetāras pusdienu idejas

    Kad gribas kaut ko sātīgu, bet bez gaļas vai zivīm, mēs parasti ķeramies pie šīm receptēm. Tās ir vienkāršas, bet ļoti garšīgas un piepilda vēderu. Mums patīk, ka ar vienkāršiem dārzeņiem un pākšaugiem var pagatavot tik daudz dažādu ēdienu. Šīs receptes pierāda, ka veģetārs uzturs var būt gan veselīgs, gan arī ļoti baudāms.

    Lēcu zupa ar dārzeņiem

    Šī zupa ir kā glāziņš saules, īpaši, kad ārā ir pelēka diena. Lēcas dod patīkamu sātīgumu, bet dārzeņi – svaigumu un vitamīnus. Mēs parasti pievienojam burkānus, kartupeļus, selerijas sakni un, protams, sīpolus un ķiplokus. Garšai pievienojam arī kādu lauru lapu un piparus. Ja gribas pikantāk, var pievienot nedaudz čili. Pasniedzam ar svaigu maizi vai grauzdiņiem.

    • Sagatavošanas laiks: 15 minūtes
    • Gatavošanas laiks: 30-40 minūtes
    • Porcijas: 4-6

    Sēņu stroganovs ar griķiem

    Klasiskais Stroganovs bieži vien tiek gatavots ar liellopu gaļu, bet šī veģetārā versija ar sēnēm ir tikpat garda. Mēs izmantojam dažādas sēnes – šampinjonus, gailenes, ja ir pieejamas. Krēmīgumu piešķir skābais krējums vai krējums, bet sīpoli un ķiploki dod dziļumu garšai. Griķi ir lieliska piedeva, jo tie ir sātīgi un labi sader ar sēņu mērci. Dažreiz pievienojam arī nedaudz sinepju, lai būtu interesantāka garša.

    Mēs bieži vien gatavojam lielāku porciju, jo nākamajā dienā šis ēdiens ir vēl garšīgāks. Sēnes labi uzsūc visas garšas.

    Dārzeņu karijs ar rīsiem

    Šis karijs ir mūsu glābiņš, kad gribas kaut ko eksotisku un ātri pagatavojamu. Pamatsastāvdaļas ir kokosriekstu piens, dažādi dārzeņi (brokoļi, ziedkāposti, paprika, cukini, saldie kartupeļi) un, protams, karija pasta vai pulveris. Mēs parasti izmantojam sarkano karija pastu, jo tā ir aromātiskāka. Rīsi ir obligāta piedeva, lai uzsūktu visu garšīgo mērci. Var pievienot arī nedaudz čili un svaigu koriandru pasniegšanai, ja patīk.

    • Dārzeņu izvēle ir ļoti plaša – izmantojiet to, kas ir mājās vai sezona.
    • Kokosriekstu piens piešķir krēmīgumu un maigu garšu.
    • Karija pasta vai pulveris ir galvenais garšas devējs.

    Ātrās pusdienu receptes ar gaļu

    Kad laiks ir mazliet par maz, bet vēders prasa kaut ko sātīgu, gaļas receptes ir mūsu glābiņš. Mēs bieži vien domājam, ka pagatavot gaļu ir sarežģīti un laikietilpīgi, bet tā nebūt nav. Ir daudz variantu, kā ātri un garšīgi pagatavot maltīti, kas patiks visiem.

    Cūkgaļas karbonāde ar gurķu salātiem

    Šī ir klasika, kas nekad neapnīk. Cūkgaļas karbonādi var ātri apcept pannā, un klāt pagatavot svaigus gurķu salātus. Gurķu salātiem mums parasti vajag vien gurķus, nedaudz krējuma vai jogurta, dilles un sāli. Tas ir tik vienkārši, bet tik garšīgi.

    • Gurķus sagriežam plānos gabaliņos.
    • Pievienojam krējumu vai jogurtu.
    • Pārkaisām ar svaigām dillēm un sāli.
    • Apceptu karbonādi pasniedzam ar šiem salātiiem.

    Liellopu gaļas gulašs ar maizi

    Lai gan gulašs var šķist kā kaut kas, kas prasa stundām ilgu gatavošanu, mēs varam to pagatavot arī ātrāk. Izmantojot smalkākus gaļas gabaliņus un nedaudz vairāk šķidruma, gulašs būs gatavs krietni vien ātrāk. Pasniedzam ar svaigu maizi, lai var izmērcēt gardajā mērcē.

    Mēs bieži vien pievienojam arī kādu dārzeni, piemēram, papriku vai tomātus, lai gulašam piešķirtu vēl vairāk garšas un krāsas.

    Maltās gaļas mērce ar spageti

    Šī ir viena no tām receptēm, ko var pagatavot gandrīz ar aizvērtām acīm. Kamēr vārās spageti, tikmēr pannā apcepam maltās gaļas mērci. Var pievienot tomātu pastu, sīpolus, ķiplokus un garšvielas pēc sirds patikas. Ātri, vienkārši un ļoti sātīgi.

    Pusdienu receptes vienkāršai pagatavošanai

    Kad laika ir maz, bet gribas ko garšīgu un sātīgu, šīs receptes ir kā glābiņš. Mēs bieži vien domājam, ka vienkārši nozīmē garlaicīgi, bet tā nebūt nav. Šīs idejas pierāda, ka ar minimālu piepūli varam pagatavot patiešām baudāmas maltītes.

    Makaronu salāti ar dārzeņiem

    Šie salāti ir lieliski piemēroti gan kā ātras pusdienas, gan kā viegla vakariņu izvēle. Tos var pagatavot iepriekšējā vakarā, un tie lieliski garšos arī nākamajā dienā. Galvenais ir izmantot svaigus, kraukšķīgus dārzeņus un labu mērci.

    • Sastāvdaļas:
      • Makaroni (pildītie vai parastie)
      • Svaigi dārzeņi (gurķis, tomāti, paprika, kukurūza)
      • Zaļumi (dilles, pētersīļi)
      • Mērcei: jogurts vai krējums, sinepes, sāls, pipari
    • Pagatavošana:
      1. Novāram makaronus un ļaujam tiem nedaudz atdzist.
      2. Sagriežam dārzeņus un zaļumus.
      3. Sajaucam visas sastāvdaļas kopā ar mērci.
    Šie salāti ir tik universāli, ka varat eksperimentēt ar dažādiem dārzeņiem un pat pievienot nedaudz vistas vai siera, ja vēlaties papildu sātīgumu.

    Olu kultenis ar šķiņķi

    Klasika, kas nekad neapnīk. Olu kultenis ir ātrs, vienkāršs un ļoti barojošs ēdiens. Tas ir ideāli piemērots, kad nepieciešams ātri papildināt enerģiju.

    • Sastāvdaļas:
      • Olas
      • Šķiņķis vai bekons
      • Piens vai krējums
      • Sāls, pipari
      • Sviests cepšanai
    • Pagatavošana:
      1. Sakapājam šķiņķi un viegli apcepam pannā.
      2. Olas sakuļam ar pienu, sāli un pipariem.
      3. Olu masu pārlejam pāri šķiņķim pannā un cepam, līdz olas ir gatavas.

    Sautēti dārzeņi ar vistu

    Šis ēdiens ir lielisks veids, kā vienā pannā pagatavot pilnvērtīgu maltīti. Tas ir viegli pielāgojams jūsu gaumei un tam, kas ir ledusskapī.

    • Sastāvdaļas:
      • Vistas fileja
      • Dažādi dārzeņi (brokoļi, burkāni, paprika, cukini)
      • Eļļa cepšanai
      • Garšvielas (sāls, pipari, karijs, paprika)
    • Pagatavošana:
      1. Sagriežam vistas fileju gabaliņos un apcepam pannā.
      2. Pievienojam sagrieztus dārzeņus un sautējam, līdz tie ir mīksti, bet vēl nedaudz kraukšķīgi.
      3. Pievienojam garšvielas un labi samaisām.

    Šīs receptes ir lielisks pierādījums tam, ka vienkāršība var būt ļoti garšīga un veselīga. Mēs varam pagatavot lieliskas pusdienas pat tad, kad laika ir ļoti maz.

    Gatavošanas laiks mazāks par 30 minūtēm

    Ātras un garšīgas pusdienas gatavas mazāk nekā 30 minūtēs.

    Kad steiga ir ikdiena, bet gribas paēst ko sātīgu un garšīgu, šīs receptes ir kā glābiņš. Mēs bieži vien domājam, ka veselīgas un ātras pusdienas ir kaut kas nereāls, bet tā nebūt nav. Galvenais ir zināt dažus knifiņus un vienmēr turēt pa rokai dažas pamata sastāvdaļas. Šīs idejas palīdzēs jums pagatavot maltīti, kas neprasīs daudz laika, bet būs gan sātīga, gan garšīga. Patiesībā, ar nedaudz plānošanas, varam pagatavot pilnvērtīgas pusdienas pat tad, kad šķiet, ka laika nav nemaz.

    Ātrie dārzeņu vrapā

    Šie vrapā ir lieliski piemēroti, ja vēlaties kaut ko paķert līdzi uz darbu vai vienkārši ātri uzēst mājās. Mēs parasti izmantojam pilngraudu tortiljas, bet varat izvēlēties arī citas. Pildījumu var variēt pēc sirds patikas – pievienojot gan vistas gabaliņus, gan nedaudz siera, gan arī dažādus zaļumus.

    • Tortiljas (pilngraudu vai parastās)
    • Dažādi dārzeņi (salāti, tomāti, gurķi, paprika, burkāni – ko nu ledusskapī atradīsiet)
    • Mērce (piemēram, krējuma un ķiploku, vai humoss)
    • Papildinājumi (vistas gabaliņi, siers, pupiņas)

    Vienkārši liekam visu uz tortiljas, satinam un baudām. Tas aizņem burtiski piecas minūtes!

    Sautēti rīsi ar dārzeņiem un olu

    Šī ir viena no tām receptēm, kas izglābj, kad ledusskapī palikuši dažādi dārzeņu gabaliņi. Mēs parasti izmantojam jau gatavus, vārītus rīsus, kas palikuši pāri no iepriekšējās dienas, bet var arī ātri izvārīt svaigus. Svarīgi ir nebaidīties eksperimentēt ar dārzeņu kombinācijām.

    • Rīsi (ap 200g)
    • Dārzeņi (brokoļi, burkāni, zirnīši, kukurūza, paprika – aptuveni 300g kopā)
    • Olas (2 gab.)
    • Eļļa cepšanai
    • Sojas mērce vai citi garšvielu maisījumi

    Vispirms uz pannas uzkarsējam eļļu un apcepam dārzeņus, līdz tie kļūst mīkstāki. Tad pievienojam rīsus un visu kopā apmaisām. Kad rīsi ir uzsiluši, sānos uz pannas izsitam olas un ātri tās sacepam, pēc tam samaisām ar rīsiem un dārzeņiem. Pievienojam sojas mērci un pasniedzam.

    Šī maltīte ir ne tikai ātra, bet arī ļoti sabalansēta – satur gan ogļhidrātus no rīsiem, gan vitamīnus no dārzeņiem, gan olbaltumvielas no olām. Tāpēc ir lieliska izvēle, kad nepieciešams ātri papildināt enerģijas rezerves.

    Svaigi salāti ar fetas sieru

    Šie salāti ir kā svaiguma un garšas eksplozija. Tie ir viegli, bet tajā pašā laikā sātīgi, pateicoties fetas sieram un dažādām sēklām vai riekstiem, ko varam pievienot. Mēs bieži vien pievienojam arī nedaudz olīves vai saulē kaltētus tomātus, lai piešķirtu vēl izteiktāku garšu.

    • Salātu lapu maisījums (vai jebkuri citi zaļumi)
    • Tomāti (2-3 gab.)
    • Gurķis (1 gab.)
    • Fetas siers (aptuveni 100g)
    • Olīvas (pēc izvēles)
    • Sēklas vai rieksti (saulespuķu, ķirbju, valrieksti)
    • Mērcei: olīveļļa, citrona sula, sāls, pipari

    Visus dārzeņus sagriežam, pievienojam salātu lapas, fetas sieru, olīvas un sēklas. Pārlejam ar mērci, kas pagatavota, sajaucot olīveļļu, citrona sulu, sāli un piparus. Šī ir lieliska recepte, lai izmantotu tos dārzeņus, kas sāk zaudēt savu svaigumu.

    Noslēgumā

    Nu, lūk, esam nonākuši līdz raksta beigām. Ceru, ka šīs receptes palīdzēs mums visiem ikdienā pagatavot kaut ko gardu un ātri. Nav jau nemaz tik sarežģīti, kad ir labi padomi. Mēs varam izmēģināt dažādas lietas un atrast savus favorītus. Galvenais ir nebaidīties eksperimentēt virtuvē un baudīt procesu. Lai mums visiem izdodas garšīgas pusdienas!

    Biežāk uzdotie jautājumi

    Kādas ir ātrākās receptes, ko pagatavot pusdienās?

    Mēs piedāvājam daudz variantu, kas pagatavojami mazāk nekā 30 minūtēs! Piemēram, dārzeņu vrapi vai rīsi ar dārzeņiem un olu ir lieliska izvēle, ja laiks ir ļoti ierobežots.

    Vai ir kādas receptes, kas ir piemērotas veģetāriešiem?

    Jā, protams! Mūsu piedāvājumā ir gardas veģetāras idejas, piemēram, sātīga lēcu zupa ar dārzeņiem vai krēmīgs sēņu stroganovs ar griķiem. Vienmēr varam piedāvāt arī kādu dārzeņu kariju ar rīsiem.

    Kādas zivju receptes ir iekļautas?

    Mēs iesakām izmēģināt sulīgu lasi, kas cepts ar citronu un zaļumiem, vai arī pagatavot pašmāju zivju kotletes kopā ar kartupeļu biezeni. Tiem, kas dod priekšroku ātriem risinājumiem, noderēs arī tuncis salāti ar pupiņām.

    Vai varam pagatavot kaut ko ar vistu?

    Vistas gaļa ir ļoti universāla! Mums ir receptes, piemēram, vistas fileja ar dārzeņiem pannā, kas ir gan ātri, gan garšīgi. Varam arī pagatavot krēmīgu vistas zupu ar makaroniem vai atsvaidzinošus vistas salātus ar avokado.

    Kas ir vienkārši pagatavojamas pusdienu idejas?

    Ja vēlaties kaut ko vienkāršu, izmēģiniet makaronu salātus ar dārzeņiem vai omleti ar šķiņķi. Arī sautēti dārzeņi kopā ar vistu ir ļoti vienkārši pagatavojami un sātīgi.

    Kādas ir receptes, kurās izmantota gaļa, bet nav vistas?

    Protams! Mēs piedāvājam arī receptes ar citu gaļu. Varētu patikt cūkgaļas karbonāde ar kraukšķīgiem gurķu salātiem vai sātīgs liellopu gaļas gulašs, ko pasniegt ar maizi. Ja vēlaties ko klasisku, maltās gaļas mērce ar spageti vienmēr ir laba izvēle.