Gulcan garšviela gaļai, doneram, 250g

    Gulcan garšviela gaļai, doneram, 250g

    Regular price
    €3,29
    Regular price
    €4,49
    Sale price
    €3,29
    Gulcan picas garšviela, lahmacun, 180g

    Gulcan picas garšviela, lahmacun, 180g

    Regular price
    €2,49
    Regular price
    €3,99
    Sale price
    €2,49
    Gulcan asā paprikas garšviela, 150g

    Gulcan asā paprikas garšviela, 150g

    Regular price
    €2,99
    Regular price
    €4,49
    Sale price
    €2,99
    Gülcan oregāno garšviela 50g

    Gülcan oregāno garšviela 50g

    Regular price
    €1,99
    Regular price
    €2,79
    Sale price
    €1,99

    Menemen - iespējams, garšīgākā turku omletes recepte, ko būsiet baudījuši

    menemen turku omlete recepteVēsturiski, iespējams,to pirmo reizi pagatavojuši Krētas salā dzīvojošie turki, menemen savu nosaukumu ieguvis no konkrētā rajona, no kura tas savulaik ir cēlies. Galvenās menemena sastāvdaļas ir tomāti, paprika un olas, un tieši šādā formātā tas arī ir saglabājies no Osmaņu laikiem līdz mūsdienām. Ir grūti iedomāties turku brokastu galdu bez menemen. Pateicoties tā augstajai uzturvērtībai un vieglajai pagatavošanai, to regulāri gatavo gandrīz katrā turku mājā.
    Par to vai receptē ir jāiekļauj sīpoli vai nē -  nereti izceļas strīdi :). Lai gan lielākā daļa to pazīst kā brokastu ēdienu, to droši var gatavot arī vakariņās. 
    Ikreiz, kad tiek uzdots jautājums “Ko es šodien gatavošu?”, šī būs jauna, turklāt, ekonomiska opcija gandrīz katrai dzīves situācijai. 
    Kāpēc gan neizbaudīt turku brokastis savās mājās, izmēģinot mūsu gardo turku menemen recepti. Neaizmirstiet brokastīs pagatavot arī turku tēju!

    Sastāvdaļas
    • 2 ēdamkarotes eļļas
    • 1 sīpols, sagriezts kubiņos
    • 3 mazi zaļie pipari, sagriezti kubiņos
    • 3 tomāti, nomizoti un sagriezti kubiņos
    • ½ tējkarotes sāls
    • 3 olas
    Pagatavošana:
    1. Pannā uzkarsē eļļu un pievieno kubiņos sagrieztu sīpolu un papriku.
    2. Cep, līdz sīpols ir mīksts un caurspīdīgs.
    3. Pievienojiet tomātus.
    4. Pārklājiet pannu ar vāku un atstājiet, līdz tomāti ir mīksti un gatavi.
    5. Iesitiet olas atsevišķā bļodā un nedaudz sakuliet.
    6. Pievienojiet tās pannā ar sacopto tomātu maisījumu.
    7. Pievienojiet sāli un citas garšvielas – ja vēlaties pikantu, pievienojiet dažas sarkano piparu pārslas.
    8. Samaisiet olas ar tomātu un piparu maisījumu, līdz olas ir gatavas.
    9. Pēc izvēles variet pāri pārkaisīt arī sarīvētu sieru.

    Leave a comment

    Please note, comments need to be approved before they are published.